Waterleven

WaterLeven is een experiment om in de stad een abstracte levende poel wezens te simuleren waar voorbijgangers mee kunnen spelen. Het werk toont door middel van gekleurde lichtpunten verschillende lichtpatronen waardoor de rivier de Rotte wordt opgelicht tot een speelveld met een eigen karakter.

Klant: Galerie op de Rotte
Locatie: Rivier de Rotte
Datum: 14 juni – 5 oktober 2009
Productietijd: 2 maanden

Waterleven wordt gecreëerd door een drijvend sculptuur op de Rotte die levend licht behuist. Het object bestaat uit een verzameling lichtbronnen die op een dynamische manier kunnen worden aangestuurd. Zo kan het licht subtiel van kleur veranderen en ritmisch van lichtsterkte wisselen om bijvoorbeeld een ademhaling of de illusie van beweging te suggereren. Uit zichzelf vertoont de sculptuur een aantal vaste patronen van licht.

Er kunnen lichtpulsen over het water gestuurd worden met de mobiele telefoon door te bellen naar WaterLeven. Door op de juiste momenten de telefoontoetsen in te drukken wordt het licht gestuurd naar een pad waarop het kan groeien. De activiteit groeit en het werk komt uiteindelijk tot een visueel hoogtepunt.

Het spel is gemaakt voor de kunst expositie Galerie op de Rotte (14 juni – 5 oktober 2009) door FourceLabs.

Meegeholpen hebben: Sebastian Kox, Jochem Hees, Dennis Zoetebier, Wendy Burgman

Meer informatie

Galerie op de Rotte: Meer informatie over de opdrachtgever.