Vredepoort

Vredepoort is een game over conflictmediation dat in de klas gespeeld wordt. De kinderen proberen samen een vreedzame stad in de ruimte te bouwen en daarmee levens te redden.

Klant: Vrede van Utrecht
Uitgever: Kwintessens
Doelgroep: 10-14 jaar
Productietijd: 10 maanden
Opgeleverd: November 2012

Het is 3013. Alle planeten zijn in oorlog. Je wordt naar Vredepoort gestuurd, de enige veilige plek in het heelal. Samen met andere ruimtewezens probeer je hier een vreedzame stad te bouwen en daarmee levens te redden. Samenwerken levert iedereen meer op. Tegelijkertijd heb je ook je eigen belang:je wilt vooral wezens van jouw eigen planeet redden. En ondertussen dreigt er ook nog gevaar van buitenaf. Boosaardige aanvallers willen Vredepoort vernietigen. De ruimtegranaten vliegen je om de oren.

Het spel Vredepoort richt zich op het bevorderen van democratisch burgerschap bij leerlingen. Het leert hen conflicten op te lossen door te praten in plaats van te vechten. En loopt de spanning hoog op? Dan is er gelukkig bij elke ronde een bemiddelaar die alles in goede banen leidt.

Meer over Vredepoort

Vredepoort is geïnspireerd door de Vrede van Utrecht die in 1713 na een lange periode van onderhandelen en bemiddelen werd getekend.

www.vredevanutrecht2013.nl/programmas/educatie/primair-onderwijs/vredepoort